Sign in to follow this  
Followers 0
nishazainal

Terjemah BM - English, 5 sen ! / Proofreading / Servis Buat Resume

30 posts in this topic

Khidmat Mencari Jodoh Untuk Wanita - WWW.CariJodohClub.co.nr


Adakah anda masih mencari-cari calon jodoh anda? malu untuk mencari pasangan idaman secara terbuka? 

cjc.jpg

Cari Jodoh Club (CJC) adalah medium untuk anda meletakkan iklan mencari jodoh,

dan berkenalan dengan ahli-ahli Kelab yang juga sedang mencari Jodoh.



Perkhidmatan mencari jodoh ini terbuka ke seluruh Malaysia : Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor, Terenganu, Pulau Pinang, Labuan, Cyberjaya, Putrajaya dan Kelantan,

 
 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Buku, Novel Signal Kiri Untuk Cinta - RM25 ,

SINOPSIS:

Gara-gara terlupa bagi signal kiri semasa mahu menukar lorong, Nila Zulqadree bertentang mata dengan Irdina Wira. Bila bertentang mata, mulut jadi bisu, jantung pula berdegup laju. Irdina Wira yang tengah berangin segera memberi ceramah penggunaan signal kereta secara percuma. Namun, bagi Zulqadree, signal lain pula yang sampai ke hati.
 
“Signal nak ke kiri dan kanan awak dah beritahu. Tapi ada satu lagi signal yang perlu saya tahu.”
“Signal nak ke mana lagi? Signal kenderaan memang ada kiri dan kanan aje.”
“Signal ke hati awak macam mana pula?”
 
Situasi jadi parahbila sudah kasi ayat pick up line, lupa pula nak minta nombor telefon. Zulqadree terus jadi bingung. Celah bangunan mana dia nak cari Cik Signal Kiri ni?
 
Ternyata, pertemuan tempoh hari bukanlah yang terakhir. Pertemuan seterusnya Zulqadree yang menjadi wira. Dia ikhlas membantu Irdina Wira sendiri tertanya-tanya siapakah insan misteri yang berhati tulus itu. Pertemuan demi pertemuan terus terjadi. Zulqadree bijak berbicara dalam menerbitkan rasa cinta. Lalu Irdina Wira angguk setuju bila Zulqadree melamar agar kedengaran bunyi kompang dipalu.
 
Bila sudah berkahwin, lain pula jadi. Irdina Wira berjauh hati. Bila si isteri berjauh hati, mestilah Zulqadree bijak dalam teknik mencuri hati. Ada sahaja tingkah dan ayat yang membuatkan hati Irdina Wira jadi tidak menentu. Mahu merajuk lama-lama pun tak jadi. Namun, ada peristiwa yang menyebabkan mereka bertukar peranan. Ganti, Irdina Wira pula yang bagi signal untuk memujuk.
 
Lalu berjayakah misi itu? Bagaimana pula dengan wira misteri yang menjadi tanda tanya di hati Irdina Wira? Signal cinta siapakah yang terlebih dahulu sampai ke hati?


BERMINAT ? BELI DI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/10/signal-kiri-untuk-cinta-rm25.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Image result for rumah SEMID
Rumah Sewa Gambang, Kuantan (dekat UMP)

Kami menyediakan Rumah Sewa SEMI - D , di Perumahan Gambang Jaya  1, Pahang :

-   BARU BINA ! belum ada orang duduk - bersih
-   3 bilik, 2 bilik air
-   hampir 2000 kaki persegi
-   garaj
-   Pintu Grill
-   Berpagar
-   Parking berbumbung
-   ada Tanah luas keliling rumah untuk bercucuk tanam

-   Berdekatan dengan Universiti Malaysia Pahang
-   Berdekatan dengan UPSI
-   Dekat Sekolah Sukan Mokhtar Dahari
-   Berdekatan Taman rekreasi GAMBANG WATER PARK

 


Kemudahan:
- Taman Permainan & Taman tasik rekreasi GAMBANG WATER PARK
- Restoran Nasi Kukus Mama
- Kedai runcit & pasaraya
- Klink kesihatan gambang
- Dekat perpustakaan
- 20 minit ke Airport Kuantan
- Petron Gambang / ATM CIMB / Maybank
- Dekat highway menuju Kuala Lumpur & HIGHWAY MEC
- 30 minit ke Bandar Kuantan


Sesuai untuk:
- Pensyarah di UMP / Sekolah sukan Mokhtar Dahari
- Dibuat HOMESTAY (dekat AIRPORT KUANTAN & UNIVERSITI PAHANG)
- Pelajar UMP
- Rumah di luar Gambang tetapi bekerja di Gambang

 

 

HANYA PENYEWA YANG SERIUS SHJ !

Whatsapp : 0103155786 / 0139597973

Sewa RM900  sebulan

*tidak termasuk api air

Deposit :  1 + 1


TIDAK DILAYAN JIKA HANYA    NAK TENGOK-TENGOK     SHJ ,

WE DO NOT ENTERTAIN IF YOU JUST WANNA HAVE A LOOK !

 

 

Edited by nishazainal

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Novel Tercipta Untukku (Diadaptasi Daripada Filem) - RM25

 

SINOPSIS / DESCRIPTION:

 

*Diadaptasi Daripada Filem terbitan Astro.
Cinta Itu, Apabila Aku Tahu Kau Tercipta Untukku Hingga Akhir Hayatku...

Tiga kali mereka dipertemukan dengan cara yang tidak diduga. Tanpa sedar, ketiga-tiga  pertemuan itu rupa-rupanya pembuka jalan untuk mereka saling mengenali. Namun,  bukan mudah membina kemesraan.
Adil merasakan seperti ada yang tidak kena dengan Thia. Serupa minah senget pun ada. Pelik sungguh, tapi gadis itulah yang membuatkan dia tersenyum dan teringat selalu. Melalui anak saudaranya, Alif yang merupakan salah seorang anak murid Thia, Adil mendekati Thia.
“Tadi Teacher Thia kirim salam kat Unckedil.”
“Lah, apa pasal baru sekarang Alif nak cakap?”
“Lupa…”
“Ngeee, muda-muda dah lupa.”
“Tapi kenapa tiba-tiba Teacher Thia kirim salam kat Unckedil?”
“Sebab Alif cakap Unckedil kirim salam kat Teacher Thia.”
Habis!
Tidak sangka, hubungan antara Adil dan Thia berubah sama sekali selepas itu. Namun, ketika bunga-bunga kemesraan sedang berputik, mereka harus terima hakikat ada sesuatu yang menghalang hubungan mereka untuk ke fasa seterusnya.

 

 

Berminat untuk beli ?


Klik sini >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/04/tercipta-untukku-diadaptasi-daripada.html

Share this post


Link to post
Share on other sites



Novel Urusan Hati Cik Drama Queen (Novel Diadaptasi ke Drama) - RM22



SINOPSIS / DESCRIPTION:



 
Betul kata orang. Nak lupakan cinta lama, kita kena temui cinta yang baru. Perkenalan dengan jiran baru yang awalnya kelat-kelat masam, akhirnya melahirkan rasa cinta yang baru.
Lantaklah kalau lelaki itu anak Che Yam sekalipun. Nak buat macam mana? Hati Syazlin sudah tersuka pada Fadhlan. Kali ini dia nekad. Perasaan harus diluahkan. Di atas tiga helai kertas, dia karang ayat-ayat cinta untuk lelaki itu. Siap tabur bedak wangi lagi. Tapi… rupa-rupanya Fadhlan sudah ada kekasih hati. Malunya dia apabila mengenangkan surat tiga helai yang boleh mengundang sesiapa pun untuk ‘termuntah hijau' selepas membacanya.
Macam mana ni?! Kenapalah hidup dia terlalu banyak drama? Pantang bercinta… pasti putus cinta. Syazlin pun tak tahu sama ada putera idamannya itu sebenarnya wujud ataupun tidak. Mungkinkah putera idamannya itu ialah Faris yang sudah menjadi suami orang atau Fadhlan yang baru sekadar menjadi tunangan orang?
Eh! Tapi… takkanlah budak Nizam si rambut Kpop itu pulak?
“Selagi hati dia begitu dan hati aku begini, sampai bila-bila pun urusan hati kita belum selesai.”



 
 





Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >>www.mudah2u.co.vu/p/beli.html



 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0