Jump to content

Paulas Choice Malaysia

MYB Babe
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Paulas Choice Malaysia

  • Rank
    Preemie Babe

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

2,255 profile views
  1. REVIEW FACIALROOM BEAUTY CENTER, DANAU IMPIANEmail ThisBlogThis!Share to TwitterShare to FacebookShare to Pinterest Beberapa minggu lepas, Facialroom Beauty Center telah menjemput aku untuk merasai sendiri nikmatnya facial mereka. Wah, bak kata orang tu pucuk dicita ulam mendatang. Sapa tak nak kan? Facial ni pun ibarat terapi untuk aku dalam hilangkan stress. Apa yang menariknya, Facialroom Beauty Center ni pada aku ialah lokasinya. Yes, lokasinya terletak di shop lot condominium. Biasanya kan, kalau shop lot condo ni mestilah kita jumpa kedai, gym, dobi ke kan...tapi kelainannya pada Facialroom Beauty Center ni ia berada dekat pada kawasan residence. Mudahlah kan. Tak payah drive jauh-jauh masuk shopping complex ke apa untuk buat facial. Bukan tu je, seperkara lagi yang best adalah Facialroom Beauty Center juga berdekatan dengan kemudahan seperti taman permainan kanak-kanak & swimming pool. Menurut Nana, ada customernya yang datang dengan keluarga. Jadi, selain daripada ibunya buat facial, ayah dan anak boleh swimming & main-main kat taman. Bagus kan? Tak lah si suami & anak bosan menunggu. Mula-mula bila sampai, Nana terangkan dekat aku apa servis yang ditawarkan di facialroom miliknya. Telah lama berkecimpung dalam bidang kecantikan, menyebabkan Nana mengambil langkah berani untuk memulakan perniagaan sendiri. Bagi aku, untuk facial salah satu perkara paling penting adalah penggunaan skincare yang digunakan. Itu memang asas utama. Ye lah, sebagai pelanggan kita kena tahu produk apa yang digunakan. Adakah ianya selamat untuk kita dan lebih details, kita kena tahu bahan-bahan kandungannya. Untuk Facialroom Beauty Center, Nana menggunakan produk daripada Paula's Choice. Untuk pengetahuan korang, Paula's Choice skincare and cosmetic memang telah lama terkenal secara meluas di Eropah, Asia dan banyak lagi negara. Ia adalah disebabkan penggunaan bahan semulajadi dan kajian mendalam Paula terhadap setiap bahan yang digunakan. Disebabkan oleh itulah Nana percaya dan yakin dengan Paula's Choice product. Sebelum mulakan treatment, aku kena isi satu form untuk tahu jenis kulit dan sensitiviti kulit aku. Dan kemudian barulah rawatan dijalankan. Untuk aku, rawatan yang diberikan adalah Hydration Facial. Rawatan selama 80 minit betul-betul syok. Rasa macam princess pulak bila Nana urut-urut lembut pipi aku ni ha. Menurut Nana, kulit muka aku bukan jenis yang sensitif dan mengalami masalah yang teruk. Cuma biasalah, dengan pencemaran yang banyak dan rutin harian yang sibuk, takde masa ni haa nak menyental muka. Hehehe. Selain daripada keselesaan, semasa rawatan, Nana juga mainkan lagu-lagu yang sangat menenangkan. Aduhai, memang aku tidur lah masa rawatan tu. Syok dan selesa sangat-sangat. Selepas rawatan, to be honest memang muka aku rasa segar, bersih dan fresh. Haih, facial ni memang syok lah kan. Semua produk yang Nana gunakan buat muka aku rasa bertenaga semula. Selain daripada urutan dan terapi stim yang Nana berikan. 80 minit tu macam tak cukup pulak rasanya. Sebab syok sangat kan? heheheh Jadi pada korang yang nak dapatkan khidmat facial yang menyegarkan, apa kata cuba dengan Facialroon Beauty Centre. Insya Allah kepuasan yang tak terhingga yang korang dapat. Oh, sebelum terlupa...kalau korang nak datang dan buat facial, disarankan buat appointment dulu ok. Maklumat lanjut semua boleh ke FB di bawah ni : Facialroom Beauty Center Contact Person for appointment:Nana : 012-363 2702 Operation Hours :Start 11am Email :facialroombeautycenter@gmail.com FB: https://www.facebook.com/pages/Facialroom-Beauty-Center-Malaysia/544260578966164 Alamat: Danau Impian Condo,Taman Danau Desa.(near Mid Valley City)
  2. https://youtu.be/Nx7ZXensO7g Paula's Choice Malaysia Review Facial Room Malaysia is a beauty center located at Taman Danau Desa not only offer you with these awesome skincare products but also provide all sorts of skincare treatments for your beauty need. Facial, Waxing and many more! Below are the skincare that they suggest me to use for my skin type.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1. MOISTURE BOOST ONE STEP FACE CLEANSER | Of course, in every of my skincare routine, a cleanser is a must. This cleanser helps to gently wash away all the dirt on your face and also some light makeup. The texture looks like a lotion and foams up after a few massage on my face. The cleanser helps to restore my skin moisture during cleansing. I don't experience any tightness or dryness after using this. I love the bottle took! Looks so sleek. This cleanser is best used for people who has a slight oily skin, combination skin and dry skin. This cleanser are also 100% fragrance and colorant free. There is no overpowering scent from this cleanser. 2. RESIST INTENSIVE WRINKLE -REPAIR RETINOL SERUM | A very unique products! Feels like an oil but settle in like a soft velvet on my skin. This Resist Intensive Wrinkle-Repair Serum has a special formula that helps to utilizes a proprietary blend that helps to stabilize retinol (one of the most powerful anti-aging ingredients to help re-texturize skin), provides antioxidants and repair your skin. It claims to reduce and fade red marks from past breakouts and I got to agree on that. I can't really tell until I compare my before & after picture. You can see it in the video above. Basically this serum/treatment helps to improve the appearance or pretty much early stages of aging in result your skin will look younger and healthier. 3. HYDRALIGHT SHINE FREE MINERAL COMPLEX SPF 30 | Of course. A sun protection product. It is compulsory! This Hydralight Shine Free Mineral Complex with SPF 30 is perfect for Oily and combination skin because it does not feels greasy and it absorb in to a semi matte finish. No white cast effect and very light weight. It is a mineral based sun protection that also can be use around my eye areas. Oh also, if you have rosacea, this is the perfect sun protection cream for you!4. RESIST DAILY PORE- REFINING TREATMENT WITH 2% BHA | It is categorize as an exfoliate. In usage wise, it is like a toner. Because most exfoliate products are rough on the skin. This is in a liquid form. It is gentle to use daily. But toner usually just help to prepare your skin. This Resist Daily Pore Refining Treatment with 2% BHS at the same time helps to refine pores. A s you wipe on to your face, it is going to removes old cells on the skin's surface and inside your pores. This exfoliant, I use it during night time. It leaves my skin feeling fresh and relaxed. As I am reaching the middle of 20s, I do have breakout problems but at the same time I do wanna take care of the aging part of my skin. This does have all the benefits for both of my problems as its also stimulates collagen on to my skin I hope you find this post helpful and enjoy it! Now you can get your Paula Choice Skincare in Malaysia! Don't forget to check them out as below! See you in my next post! More info :Facial Room Malaysia Facebook Facial Room Official Blog13 00 01 Arcadia Tower, Danau Impian Condo(Ground Floor Next To Mini Market)Taman Danau Desa☏ (+)6012 363 2702☏ (+)6016 272 7702 ✉ facialroombeautycenter@gmail.com
  3. Hi Elliana, Great to know there are Paula's Choice fan in here. We are using Paula's Choice products in our facial treatments  & now you can get it in KL  Which Paula's Choice products are you using… would love to hear your feedback  :wink3: Check out our Website or Facebook for more details. Have a great day.
  4. Hello, How to upload pictures & youtube ? Thanks
×
×
  • Create New...